Mostar

Četvrto predavanje „Napretkovog“ tečaja copywritinga


U okviru besplatnog tečaja copywritinga, koji se provodi u organizaciji HKD Napredak-Glavne podružnice Mostar, u ponedjeljak 21. rujna održan je četvrti susret.

Predavač na ovom tečaju Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, održao je u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, predavanje o kreiranju PR teksta koristeći isprobanu novinarsku formulu za pisanje, 5W + H.

Kroz odgovore na najvažnija novinarska pitanja (Tko, Što, Gdje, Kad, Zašto te Kako) PR tekst dobiva konture prave novinarske vijesti te je, kao takav, prihvatljiv za objavljivanje u tiskanim i elektronskim medijima.

Napretkov tečaj pisanja tekstova iz područja copywritinga, a u svrhu promoviranja kulturnih aktivnosti, događanja i projekata, došao je na pola puta, te je do kraja tečaja ostalo još četiri susreta, a predavač Marko Suton ima samo riječi pohvale za polaznike tečaja.

„Imamo odlične polaznike na ovom tečaju. Željni su znanja i uspješno savladavaju praktične zadatke i zadaće koje stavljamo pred njih. Do sada su uspješno savladali pisanje službenog e-maila, newslettera te mnogobrojne objave za društvene mreže kroz određene formule za pisanje koje im mogu poslužiti kao svojevrsni putokazi u kreiranju sadržaja. Na današnjem susretu predstavili smo PR tekst, a polaznici će već tijekom idućeg predavanja izložiti svoju zadaću u vidu PR teksta – vijesti ili najave, na određenu temu “, sažeo je dosadašnji tečaj njegov voditelj, Marko Suton.

Idući susret zakazan je za četvrtak, 24. rujna u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, i njegova tema će biti pravilna struktura teksta za objavljivanje u elektronskom obliku.

T.M.I., KT