Split

Dječje slikovnice s pričama iz Biblije


U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije 2. veljače predstavljena je zbirka dječjih slikovnica "Lijepe priče za laku noć".

Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. Poznata dječja autorica Charlotte Grossetete u suradnji s priređivačima Sibyllom Delacroix, Madeleineom Brunelet i Ericom Puybaretom priredila je zbirku dječjih slikovnica Lijepe priče za laku noć s kojom će rado usnuti svako dijete.

Ove tri prekrasno ilustrirane slikovnice objavljene na hrvatskom jeziku u izdanju nakladničke kuće Verbum djeci na jednostavan način otkrivaju i tumače najljepše tekstove iz Biblije i kršćanske predaje. Zbirka sadrži tri slikovnice Lijepe priče za laku noć - Anđeli, Lijepe priče za laku noć - Isus i Lijepe priče za laku noć - Marija.

Prema riječima predstavljača, Lijepe priče za laku noć - Anđeli donosi prekrasne biblijske priče koje govore o velikim ulogama koje su anđeli odigrali u životima ljudi u važnim trenutcima povijesti spasenja, štiteći ih, potičući ih i usmjeravajući ih pravim putem, što i danas čine u životu svakog čovjeka.

„Uz pomoć slikovnice Lijepe priče za laku noć - Isus svako dijete će biti upoznato s lijepim i poučnim pričama iz Svetog pisma koje prate Isusov život od rođenja i djetinjstva, preko javnog djelovanja sve do uskrsnuća. Najljepše priče iz Biblije i kršćanske tradicije o Mariji, Isusovoj majci sadržane su u slikovnici Lijepe priče za laku noć - Marija, uz koju će djeca bolje upoznati Majku Božju i njezin životni put“, istaknuli su iz Verbuma.

Ove zanimljivo ispričane biblijske priče odlično su sredstvo za upoznavanje najmlađih s ključnim biblijskim likovima i važnim događajima povijesti spasenja. Zbirka slikovnica je objavljena u kvalitetno tiskanom tvrdom uvezu, a prekrasne ilustracije potaknut će maštu svakog djeteta te ga uvesti u bogatstvo tisućgodišnje kršćanske tradicije.

KT