Dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji


Misijska skupina župe Svete Obitelji iz Osijeka odlučila je ove godine napraviti iskorak i organizirati koncert te na taj način prikupiti novčana sredstva za misiju Minero.

U župi Svete Obitelji u Osijeku, u petak 31. svibnja održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji.

Misija u Boliviji prostire se na osamdesetak kilometara i ima oko 50 tisuća stanovnika, tamo djeluje kapucin fra Ivica Vrbić, koji zajedno sa dvojicom subraće kapucina redovito obilazi dvadeset i dvije filijale šireći Radosnu vijest.

Fra Ivica brine da oko 150 djece dobije dnevno jedan obrok, kvalitetne učitelje te liječnika po potrebi. Sve to, osim ljubavi, iziskuje i novčana sredstva, kao i molitvu i podršku, javlja IKA.

Misijska skupina župe Svete Obitelji iz Osijeka odlučila je ove godine napraviti iskorak i organizirati koncert te na taj način prikupiti novčana sredstva za misiju Minero. Dobrotvorni koncert započeo je Zbor milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet”.

Voditeljica misijske skupine Tatjana Šargač zahvalila je svim sudionicima koncerta, kao i posjetiteljima na odazivu, a posebice svojim “misionarima” iz misijske skupine te Danijelu Jancu, voditelju večernjeg zbora župe na pomoći pri organizaciji koncerta. Nakon što je hrvatski branitelj Stipe Crnković pročitao molitvu za misije, nazočni su zajednički izmolili Očenaš za uspjeh koncerta i svih misija.

Pred prepunom crkvom nastupili su Zbor mladih konkatedrale Osijek, Viktorija Kulišić Đenka i večernji zbor župe Svete Obitelji. Video-porukom nazočnima se obratio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te uputio riječi ohrabrenja i podrške. U kratkom filmu nazočni su imali priliku vidjeti način i uvjete života u misiji Minero. Video-porukom obratio se i voditelj te misije fra Ivica, zahvalivši na uloženom trudu i spremnosti za pomoć misiji, te je pri tome rekao: “Gospodin vas nagradio za sav vaš trud koji činite za njegove siromaške”.

Nazočne je pozdravio i župnik fra Dragutin Bedeničić, koji je izrazio veliku radost zbog koncerta, te dao podršku radu misijske skupine, zahvalan za sav rad i trud. Voditeljima zborova uručio je zahvalnice i prigodne darove kao znak zahvalnosti na njihovoj spremnosti za pomoć potrebitima. Koncert je završio zajedničkim nastupom svih izvođača uz pjesmu Mesija (On dolazi).

KT