Mostar

Dodijeljeni certifikati za završen tečaj „copywritinga“


Drugi ciklus besplatnog tečaja „copywritinga“, u organizaciji HKD „Napredak“ – Glavne podružnice Mostar završio je u ponedjeljak, 29. ožujka svečanom dodjelom certifikata polaznicima koji su uspješno savladali sve postavljene zadatke.

Kroz osam susreta, koje je vodio Marko Sutono - profesionalni SEO copywriter i diplomirani novinar, polaznici tečaja upoznali su se s osnovama pisanja raznih tekstova po određenim formulama za pisanje i ostalim tehnikama pisanja tekstova iz područja copywritinga.

Od prvotno prijavljenih 15 polaznika, uspješno je završilo njih 11, koji su vrijedno i predano prošli kroz sve planirane vježbe te su na posljednjem, osmom susretu, predstavili svoje blog tekstove.

Blog tekst je bio kao svojevrsna kruna tečaja copywritinga, a polaznici su također naučili kako kreirati PR tekst, službeni email, newsletter, kako napisati kvalitetne objave za društvene mreže te kako osmisliti adekvatan naslov za svoj tekst.

O samom tečaju i predavaču Marku Sutonu svoje mišljenje podijelili su i polaznici, Marija Ćeškić, glavna urednica poslovnog portala Manager.ba te Danijel Vidović, dipl. politolog, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača.

„Radim kao urednica jednog poslovnog portala kao i marketing aktivnosti za jednu kompaniju. Na tečaj sam se prijavila jer sam htjela saznati osnove copywritinga i content writinga, kao i vidjeti gdje se ja u svemu tome nalazim, budući da sam završila pravo pa sam u novinarstvu i marketingu ‘samouka’. Formule koje nas uče kako pravilno i efektno pisati prodajne tekstove, puno više prakse nego teorije, domaća zadaća te preporuka za literaturu, recept su za uspješan tečaj. Ono što me najviše dojmilo je to što mi je Marko Suton ukazao kako vrijedim i da ‘imam žicu’ za pisanje što mi je dalo nadu kako se u budućnosti mogu nastaviti baviti ovim poslom koji uistinu volim. Tople preporuke za ovaj tečaj“, rekla je Marija Češkić.

„Ovaj tečaj pod vodstvom Marka Sutona za mene predstavlja jedno vrlo pozitivno i u svakom pogledu obogaćujuće iskustvo. Za Markov pristup imam samo riječi pohvale, a njegova predavanja predstavljaju vrlo dobar i kvalitetan spoj teorije i prakse, s naglaskom na praktični rad što je po mom sudu i najveća vrijednost ovog tečaja. Predavanja su bila jako dobro pripremljena i nimalo suhoparna. Dapače sat vremena bi prošao dok kažeš 'keks'“, kazao je Danijel Vidović, dipl. politolog, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka u ime organizatora HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, zahvalio je predavaču i svim polaznicima kao i vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače koji su nesebično i domaćinski prepustili na korištenje svoje prostorije te na ovaj način omogućili da i ovaj, kao i ostali tečajevi u organizaciji HKD Napredak, Glavne podružnice Mostar budu besplatni kako za članove Napretka tako i za sve druge polaznike ovog i ostalih tečajeva koje su organizirali u protekle tri godine, piše na mrežnoj stranici Društva.

T.M.I.,KT