Hrvatska

Događaji 10. dana manifestacije "Dani kršćanske kulture"


Pretposljednji dan manifestacije, ponedjeljak 15. travnja, bio je prepun programskih sadržaja.

Tako je u franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića (klerikat) upriličena završna izložba i predstavljanje novih ikona polaznika tečaja ikonopisanja s početkom u 15:30 sati, a u 17:30 u crkvi na klerikatu započela je svečana sveta misa po bizantskom obredu u sklopu koje su nove ikone bile i posvećene.

Na splitskome Vestibulu u 17:30 sati započeo je korizmeni koncert udruge Trogirski glazbenici, u suorganizaciji Turističke zajednice Grada Splita i Glazbene mladeži Split. U programu su sudjelovali Kvartet Bozzotti (violinistice Ana Tošić D'Ambra i Dakica Sanko, violist Cosimio Damiano D'Ambra i violončelist Dubravko Geić) te operni pjevač Vlatko Belas uz klavirsku pratnju Urse Ljuban. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata za najmlađe je posjetitelje održana projekcija animiranog sinkroniziranog filma za djecu Ups! Noa je otišao, a u konkatedrali Sv. Petra  u 19 sati započeo je već tradicionalan koncert pučkih korizmenih napjeva Puče moj i predstavljanje CD-a Puče moj 2018.

Dan je zaključen u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu programom pod nazivom Laudato TV – kontra sili, kontra mraku. Tim Božanstvene komedije, najgledanije emisije ove obiteljske televizije, na tome je susretu progovorio o ulozi Laudato TV-a u hrvatskome medijskom prostoru. Program je održan je u čast ovogodišnjoj dobitnici nagrade Andrija Buvina za izniman doprinos kršćanskoj kulturi gđi Kseniji Abramović, koja će nagradu primiti prigodom svečanog zatvaranja manifestacije u utorak 16. travnja.

KT