Sarajevo

Folkloraši HKD-a „Napredak“ Busovača na svečanom otvorenju EYOF-a 2019.


Folkloraši HKD-a „Napredak“ Busovača predstavljaju Središnju Bosnu na svečanom otvorenju EYOF-a 2019.

Ovogodišnji domaćin XIV. Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži EYOF bit će Sarajevo i Istočno Sarajevo, a događaj će trajati od 10. do 16. veljače. EYOF 2019 će na jednom mjestu okupiti oko 1 600 natjecatelja iz 46 zemalja, što ovaj Festival čini najvećim sportskim događajem u BiH od ZOI-a 1984.

Pripreme za svečanost otvaranja su u punom zamahu, a Baklja mira stigla je u Sarajevo još u subotu, 2. veljače. Na samoj svečanosti otvaranja Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži posebno mjesto imat će i bogata tradicijska kultura Bosne i Hercegovine.

Naime, dobrodošlicu svim natjecateljima poželjet će upravo čuvari tradicijske kulture u BiH i to: KUD Slavija iz Istočnog Sarajeva, KUD Neretva iz Jablanice te Folklorni sastav HKD-a Napredak iz Busovače. Središnja Bosna će tako imati i svojega predstavnika na svečanosti otvorenja i to kroz djelo mladih folkloraša HKD-a Napredak Busovača.

Ova tri Društva će izvesti kratku točku kroz koju će na predstaviti bogatstvo i raznolikost tradicijske kulture BiH. Busovački Napretkovci će na otvaranju Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži EYOF 2019 Središnju Bosnu predstaviti tradicijskim plesovima Hrvata Središnje Bosne.

Svečanost otvorenja Zimskog olimpijskog festivala europske mladeži bit će održana na stadionu Asim Ferhatović Hase 10. veljače u 19 sati. Svi oni koji žele biti dio ovog spektakla trebaju znati da je ulaz na svečano otvorenje besplatan, a simbolična poruka Festivala je We create together.

KT