Zenica

Glavna skupština HKD-a Napredak


Glavna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak održat će se 10. studenog u Zenici, u Hrvatskom domu s početkom u 11 sati.

Razmatrat će se izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te Napretkovih podružnica i udruga. Na glavnoj skupštini bit će nazočni predstavnici Grada Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, kulturno-prosvjetnih društava, medijskih kuća i pojedinci iz političkog života.

Također, bit će nazočni i predstavnici gotovo svih Napretkovih podružnica i udruga. Ujedno je to prigoda da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika te se kroz formalne i neformalne susrete te druženja razmjene mišljenja i iskustava.

Tema ovogodišnje skupštine je volonterstvo. „Zemlje razvijene demokracije poznaju različite forme volonterstva, a unaprjeđenje ovog vida dobrovoljnog aktivizma doprinosi bržem, humanijem i učinkovitijem unaprjeđenju kvalitete života u svakoj zajednici. Volonterstvo također predstavlja okosnicu mnogih nacionalnih i međunarodnih nevladinih organizacija i drugih organizacija civilnog društva, kao i društvenih i političkih pokreta. Prisutno je u javnom sektoru, a sve ga je više i u privatnom sektoru“, istaknuli su iz Napretka.

KT