Trebević

HKD "Napredak" promovirao Godišnjak


Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ promoviralo je u subotu, 13. siječnja, u Napretkovu domu na Trebeviću Hrvatski narodni godišnjak 2018.

Ovogodišnji Godišnjak predstavili su glavni i odgovorni urednik Franjo Bratić i predsjednik Društva, mons. dr. Franjo Topić. I ove godine brojni afirmirani autori dali su doprinos kako bi ovo Napretkovo izdanje, od iznimnog, zapravo povijesnog značaja, bilo na prepoznatljivoj razini. Predsjednik Topić je, također, informirao nazočne o aktivnostima Društva u prošloj godini te navijestio brojne projekte koje će Napredak realizirati u 2018.

Nakon promocije Godišnjaka, HKD Napredak upriličio je i tradicionalno druženje s novinarima. Tom prigodom se dr. Topić zahvalio svim redakcijama koje godinama ustrajno i korektno prate rad Društva.

Uoči promocije Godišnjaka i druženja s novinarima, HKD Napredak održao je i sjednicu Središnje uprave na kojoj je usvojeno izviješće o natječaju za stipendije iz Napretkova Fonda za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog iz kojega će ove godine biti dodijeljene 33 stipendije.

Od obnove, 1990. do danas, Društvo je dodijelilo 2 900 stipendija i potpora. Jednoglasno je usvojena i obavijest o natječaju za dodjelu projektnih sredstava podružnicama koje egzistiraju pod okriljejm Društva.

KT/ Napredak