Zenica

Humanitarna predstava: „Lude sedamdesete“

65+ razloga za život


Volonteri humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante“ osmislili su kampanju „65+ razloga za život“ kojom žele unaprijediti uvjete života osoba starijih od 65 godina.

U amfiteatru Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici glumačka ekipa Gradskog kazališta mladih Vitez izvela je 30. svibnja navečer predstavu Lude sedamdesete koja je jedna od aktivnosti u kampanji. To je priča o četiri „mlade“ starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici.

Što se događa s te četiri žene koje su ,,osuđene” svoje posljednje dane provesti u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva? Predstava priča kako one koračaju na svom životnom putu, isprepletenom zanimljivom prošlošću i izazovnom budućnosti na jedinstven i humorističan način.

U predstavi igraju: Berna Mišković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj, Elena Stojak. Autorica teksta je Ana Dragozet, a redatelj je Bruno Grebenar.

Predstava je imala svoju premijeru u travnju 2017. na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu gdje je osvojila i brojne nagrade. „Igrom sretnih okolnosti spojile su se dvije dobre priče, priča o starim ljudima unutar Kruha sv. Ante i priča o starim ljudima o kojima govori naša predstava“, rekao nam je Grebenar i dodao na kraju da je potrebno da se svako okrene u krugu svoje obitelji i pronađe nekog od tih starijih osoba kojima je i samo razgovor nekada najveći dar.

Bruno Grebenar

Nakon Zenice, glumački ansambl gostuje u Jajcu (6. 6. 2018) i Sarajevu (22. 6. 2018).

D. J.