Iz tiska izišao "Leksikon hercegovačkih franjevaca"


Iz tiska je izišao "Leksikon hercegovačkih franjevaca", autora dr. fra Roberta Jolića - drugo, dopunjeno i ispravljeno izdanje (prvo izdanje objavljeno je 2011.).

Najvažniji razlog tiskanja novoga izdanja je činjenica da su u posljednjih 12 godina preminuli brojni članovi Hercegovačke franjevačke provincije, njih 50, pa su podatci o njima umetnuti u ovo novo izdanje. Uočeno je da su se u prvome izdanju potkrale neke pogreške vezane za pojedine životopise. Također je ispravke strpljivo radio i fra Ante Tomas, pa su i one umetnute u ovo novo izdanje. Pronađeni su neki franjevci iz veoma starih razdoblja koji su trebali naći svoje mjesto u prvome izdanju – a nisu, pa je i to ispravljeno u ovome izdanju.

Neka ovaj Leksikon bude vječna zahvala svim našim franjevcima koji su koračali po ovoj zemlji "Hercegovoj prije nas, koji su svojim riječima i djelima svjedočili Božju nazočnost u ovome svijetu – i ne samo u Hercegovini, nego i u drugim dijelovima svijeta, bilo među hrvatskim odseljenicima u Europi i Americi, bilo među drugim narodima, primjerice u dalekim misijama u Africi ili prije toga u Kini", riječi su autora objavljene na mrežnoj stranici Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Leksikon se može kupiti narudžbom u Tajništvu Provincije.

J.M., KT