Tomislavgrad

Izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji


Na Šestoj reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske održanoj u Tomislavgradu u petak, 28. lipnja laskavu titulu ponijela je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske.

Manifestacija u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini Stećak i Hrvatske matice iseljenika, održana je na novootvorenom Trgu gange i hajdučke družine u središtu Tomislavgrada. U natjecateljskom dijelu sudjelovale su 22 djevojke iz 16 zemalja svijeta: Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova te predstavnice domaćina Bosne i Hercegovine.

Odlukom žirija za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske, dok su joj prve pratilje Kinga Deniza Dancze iz Mađarske i Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua. Eva Tadić s austrijskom adresom boravišta izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama, dok je žiri prvi puta dodijelio i nagradu za najsimpatičniji nastup koja je pripala Ivoni Šagolj iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Don Ivan Trobentar sa Stupa u Sarajevu.

Nazočne gledatelje u publici tijekom večeri zabavljali su bračni par Žanamari i Joshua Perčić, a sve je završilo višeminutnim vatrometom.

KT