Izašla monografija "Župa Čuklić od postanka do danas"


Povodom 180. obljetnice osnutka župe Čuklić, u nakladi "Svjetla riječi" iz Sarajeva, tiskana je monografija "Župa Čuklić od postanka do danas".

Riječ je o zborniku znanstvenih radova 12 autora, od kojih je većina podrijetlom upravo iz ove župe ili iz livanjskoga kraja. Urednik monografije od 508 stranica, a ujedno i autor tri teksta je fra Marijan Karaula. Uvodni dio i proslov napisao je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, OFM.

Uz fra Marijanova tri teksta, ostalih 13 radova napisali su Ana Papić, koja je tekstove lektorirala i korigirala te izradila kazalo imena, Dalibor Ballian, Miroslav Džaja, Ivana Čačija, Snježana Tole, Damir Tadić, Ružica Barišić, Jela Duvnjak i Ruža Zubac-Ištuk. Tekst o školstvu na području župe Čuklić napisala je novoimenovana ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije Gordana Nakić, javlja bosnasrebrena.ba.

Tako je čitava povijest župe sažeta u jednu knjigu s mnoštvom lijepih i kvalitetnih fotografija koje je, uz one iz arhiva, kreirao fra Marijan Karaula te će kao takva biti vrijedan dar svim žiteljima ove vjerničke zajednice.

Ž.I., KT