Izgradnja globalne mreže Hrvata


Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ zajedno s partnerskim organizacijama provodi projekt „Tematska mreža „ZA-JEDNO.HR – zaJEDNO srce, jedna duša, jedna HRVATSKA“.

Foto: hkdnapredak.com

Foto: hkdnapredak.com

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i državni proračun Republike Hrvatske.

Kao partner projektu, koji traje 36 mjeseci, odnosno do listopada 2023. pristupio je i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, objavljeno je na hkdnapredak.com.

U projekt su također uključeni brojni znanstvenici s nekoliko hrvatskih znanstvenih institucija, a među kojima i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb, Institut za migracije, Zagreb, Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagreb, Matica Hrvatska, Zagreb te još neke organizacije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svijeta koje su povezane s hrvatskim iseljenicima i djeluju na području unaprjeđenja odnosa domovine i iseljeništva.

Glavni cilj projekta je razvoj modela međusektorske suradnje radi izgradnje globalne mreže Hrvata i promicanja ideje Iseljeništvo kao pokretač razvoja u Republici Hrvatskoj.

J.M., KT