Izišla nova knjiga u izdanju sarajevskog KBF-a


Iz tiska je izašla knjiga "Il servo di Dio Josip Staler, primo arcivescovo di Vrhbosna" autora dr. vlč. Milenka Krešića, profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Riječ je o opširnoj znanstvenoj biografiji prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera u kojoj je obrađen nadbiskupov život od rođenja do smrti s naglaskom na najznačajnije momente njegova života i javnog djelovanja, piše na mrežnoj stranici kbf.unsa.ba.

Knjiga je rađena na osnovi arhivskih dokumenata koji su autoru bili na raspolaganju (oko 1 200 dokumenata) te dopunjena za poneke informacije i činjenice, koje ne donose pregledani arhivski spisi, životopisima i dosadašnjim objavljenim istraživanjima. Napisana je na talijanskom jer je njezina prvotna namjera poslužiti stručnjacima u Kongregaciji za kauze svetaca u Rimu za bolje razumijevanje osobe i djela sluge Božjeg u procesu njegove beatifikacije. Namijenjena je također i svima drugima, kako onima izvan hrvatskog govornog područja tako i onima na hrvatskom govornom području, koji se koriste talijanskim jezikom da upoznaju lik ovoga vrijednog Božjeg ugodnika.

Recenzenti knjige su biskup u miru mons. Ratko Perić i dr. Pavo Jurišić, postulator kauze Sluge Božjeg Josipa Stadlera i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ž.I., KT