Izložba slika hrvatskih svetaca i blaženika


Izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu akademske slikarice Ivane Ćavar otvorena je 22. rujna u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu.

Izložbu su organizirali Galerija hrvatske sakralne umjetnosti Laudato iz Zagreba, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana dr. Stjepan Kranjčić i Franjevački samostan Gospe od Zdravlja u Splitu.

Slike u tehnici ulja na platnu autorica je oblikovala za Devete Dane hrvatskih svetaca i blaženika koji se održavaju u Križevcima. Izložba će u Splitu biti otvorena do 22. listopada.

Izložbu prati sadržajan katalog. U njemu je stručnu analizu izloženih radova napisao likovni kritičar Špoljarić, objavljen je i popis svih hrvatskih svetaca i blaženika te slugu i službenica Božjih te su prikazani portreti svih hrvatskih duhovnih velikana.

Nakon zatvaranja izložbe u Splitu, bit će otvorena na blagdan Beata Angelica 18. veljače 2018. u župi Bl. Augustina Kažotića na Peščenici u Zagrebu, te uoči blagdana zaštitnika župe Sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi 11. svibnja 2018.

KT