Klapa Neverin u Zavodu i crkvi Sv. Jeronima u Rimu


Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića održala je u subotu 23. rujna koncert u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu.

Kako javlja laudato.hr pred hrvatskom i talijanskom publikom izveli su splet duhovnih pjesama, ponajviše marijanskih, kako onih iz Dalmacije te drugih dijelova Hrvatske tako i nekoliko pjesama iz svjetske duhovne baštine.

Klapu je na kraju koncerta pozdravio vicerektor Zavoda i crkve preč. Marko Đurin, koji je istaknuo kako se u crkvi Sv. Jeronima nalazi desetak prikaza Blažene Djevice Marije u raznim trenucima njenog života te je dodao kako je klapa kroz koncert također dotaknula gotovo sve trenutke i nazive kojima se u toj crkvi časti Isusova majka.

Prije samog koncerta, članice klape su sudjelovale na misi koju je predvodio njihov sumještanin iz Kaštel Lukšića vlč. Ivan Lovrić, donedavni rimski student, uz koncelebraciju vlč. Ante Burića, župnika župe Sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku te nekoliko svećenika studenata iz Zavoda.

Klapa Neverin djeluje od 2004. godine te ju od osnivanja do danas vodi Antonela Pilić Burić. Višestruke su pobjednice na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te na brojnim drugim festivalima. Dosad su izdale dva nosača zvuka: godine 2007. izdale su svoj prvi CD Neverin', a u ožujku 2012. izdaju i drugi Bogorodici koji je duhovne tematike.

KT