Domaljevac

Koncert crkvenih zborova u crkvi Sv. Ane


Nakon večernjeg misnog slavlja u crkvi Sv. Ane u Domaljevcu, u Bosanskoj Posavini, 24. rujna na 25. nedjelju kroz godinu, nazočni su imali prigodu uživati u koncertu duhovne glazbe.

Večernji koncert marijanskih pjesama priredili su crkveni zborovi iz: Domaljevca, Ulica, Odžaka, Gornje Dubice i Tolise. Osim njih, nastupili su i bend mladih Pax iz Donje Mahale, bend mladih iz Grebnica i bend Frame Domaljevac VIS Fenix

Za vrijeme nastupa ispred oltara izmijenilo se 100-tinjak članova koji pjevaju u svojim župnim zborovima i sastavima mladih.

          Na repertoaru su bile poznate marijanske pjesme, a neke od njih su: Pjesma o Mariji, zvijezdi koja nebo krasi, Danak svaki Božjoj Majci, Samo Isus može, Obećana Djevica, Samo je jedna Marija, Psalam 98, Tvoj crveni plašt i Samo tvoja ljubav... Nakon pojedinačnih nastupa, koje je publika s odobravanjem slušala sat vremena upriličeno  zajedničko druženje uz prigodni domjenak u župnoj dvorani.

          Bio je to sedmi koncert duhovne glazbe, koji je prvi put održan u župnoj crkvi a ne ispred platoa župne crkve, pod nazivom Sveta Ana, Mala Gospa - Majka i Kći. Ovaj je koncert organizirao Župni zbor župe Sv. Ane.

Frama Domaljevac/ KT