Tolisa

Koncert na Tijelovo


Na Tijelovo, 31. svibnja održan je koncert duhovne glazbe na prepunom stadionu NK Sloge u Tolisi.

Već na početku je publiku oduševio Ujedinjeni dječji zbor izvodeći duhovne uspješnice Silan Bog i Ne boj se jer ja sam s Tobom. Zbor je sastavljen od članova dječjih župnih zborova iz Tolise, Domaljevca, Grebnica, Orašja i Vidovica, a vodila ga je Magdalena Mišković.

Na koncertu su nastupili i mješoviti zbor Adoro iz toliške župe pod ravnanjem profesorice Marije Nedić izvodeći Primit ćete snagu, Nek pada, Voda izvire i Moj Isus. Potom je na pozornicu izašla diljem Hrvatske poznata grupa RiM iz Zagreba. Grupu RiM čine sestre Ružica i Maja Nedić, tata Slavko i gitarist Ivan Štorek.

Iako je samo Slavko rođeni Tolišanin, sestre su naglasile da Tolisu doživljavaju kao svoje rodno mjesto kojem se uvijek rado vraćaju, što je oduševilo nazočne kojima su pjevali Ljubav Božja, Evo Me, Srce predajem Ti, Posveti nas u svojoj ljubavi, Vida en ti, Nitko kao Ti.

Svojom energijom i nastupom publiku je digao na noge slavljenički tim zajednice Dom molitve iz Slavonskog Broda. To nije klasična grupa nego zajednica vjernika koja se Gospodinu moli i pjeva 24 sata dnevno. Nastupili su sa slijedećim pjesmama: Krovovi, Tebe slave moje usne, Psalam 18, Nek pada, Slavu mu dajmo, Isuse hvala ti.

Na kraju, na pozornicu je izašao Slavko, koji je bio i suorganizator kako ovog tako i koncerta duhovne glazbe održane u sklopu Dana Tolise iz 2010., zahvalio izvođačima na dolasku i publici na odličnom prijemu te poželio da se i iduće godine ponovno sastanu. Zatim su svi zajednički, izvođači i publika, otpjevali Jer velik si.

KT / Tolisa.info