Busovača

Međunarodna smotra folklora “Srce Središnje Bosne”


HKD „Napredak“, Busovača je u subotu, 14. rujna po sedmi put uspješno organizirao međunarodnu smotru folklora „Srce Središnje Bosne“ i ugostio gotovo 300 folkloraša iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnja smotra je u punom sjaju predstavila bogatstvo tradicijske kulture Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Busovačom su u subotu 14. rujna odjekivali zvuci tamburica, lijerice, dipala, šargije, harmonike, gange, bećarca i izvornih pjesama. Kao i svih prethodnih godina, dvorana SŠ Busovača je bila dupke puna te su gledatelji s oduševljenjem popratili svaku izvedbu.

Ovogodišnji sudionici smotre su bili: HKUD Hercegovac (Široki Brijeg); KUD Izvor (Usora); KUD Stari hrast 2000 (Novi Travnik); HKD Napredak podružnica Kreševo; te HKD Napredak, podružnica Busovača.

Program je obilovao koreografiranim izvedbama, no, bilo je i nekoliko izvornih izvedbi, što je dodatno obogatilo i upotpunilo sveukupan ugođaj. Kao i proteklih šest godina, gosti su ostali oduševljeni busovačkom publikom koja je svaku izvedbu nekoliko puta nagradila pljeskom i uzvicima oduševljenja.

Novost ovogodišnjeg programa je bila i točka mažoretkinja busovačkog Napretka čime se moglo vidjeti kako se tradicija i moderan zvuk vrlo dobro slažu.

Sedma MSF Srce Središnje Bosne je pokazala kako su projekti koje radi HKD Napredak Busovača izuzetno cijenjeni ne samo među busovačkom publikom, nego i među posjetiteljima koji su došli iz okolnih općina, prenosi portal grad-busovaca.com.

KT