Vitez

Mošunjsko ljeto - bogat program i tisuće ljudi na Plandovu


Kulturno športska manifestacija u Vitezu pod nazivom Mošunjsko ljeto 2017. završena je 16. srpnja. Manifestacija ja započela 12. srpnja misom na Kalvariji, koju je prevodio župnik župe Sv. Jurja u Vitezu fra Velimir Bavrka.

Na otvaranju manifestacije nastupio je orkestar harmonika HKD Napredak, predvođen prof. Gordanom Lujić, kao i folklorni sastav HKD Napredak Vitez. U ostatku programa nastupili su dobro poznati Ivo Jandrić i prijatelji, te Libero bend.

Publiku je u narednim danima privlačio malonogometni turnir, u kojemu je najviše uspjeha imala ekipa Caffe Don Mošunj, osvojivši prvo mjesto. Drugoplasirana je bila ekipa Faljevo, a trećeplasirane Pajde. Za najboljeg igrača  proglašen je Boris Grbavac, a posebna nagrada otišla je u ruke Antonia Mlakića za najperspektivnijeg igrača, a ujedno najmlađeg sudionika turnira (2003. godište).

Erupciju oduševljena izazvala su mališani, njih oko 40, koji su se natjecali u igrama, te povlačenje konopa što je okončalo natjecanja.

Poseban dio završne večeri bio je nastup Gradskog kazališta mladih Vitez, koje je svojom hit predstavom Lude sedamdesete, koju je režirao Mošunjanin Bruno Grebenar, oduševilo oko 1 000 posjetitelja.

Manifestaciju je zatvorio Focus bend, koji je odličnom svirkom posjetitelje na Plandovu zadržao do ranih jutarnjih sati.

„Presretan sam što je cjelokupna manifestacija prošla odlično. Hvala i svim sponzorima koji su nam pomogli, a posebna zahvala našim kulturnjacima iz GKM-a Vitez i HKD-a Napredak, zatim glazbenicima iz Libero i Focus benda, Ivi Jandriću i prijateljima, kao i našem župniku, fra Velimiru Bavrki. Za sljedeću godinu mogu obećati još kvalitetniju i sadržajniju manifestaciju“, kazao je za portal Vitez.info Srećko Petrović, organizator Mošunjskog ljeta.

KT