Napretkov svečani božićni koncert u Mostaru


U srijedu 28. prosinca u crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru, "Trio Senso" iz HKD "Napredak" održao je svečani božićni koncert.

Foto: hkdnapredak.com

Foto: hkdnapredak.com

Trio Senso čine renomirane glazbenice Monija Jarak Mikulić, prof, (mezzosopran), Marijana Pavlović, prof, (glasovir) i Elina Gvozdić, prof, (violončelo), koje su izvele tradicionalne božićne pjesme.

Nastup je upotpunjen stihovima pjesme Nikole Šopa Isus u posjeti kod nas koje je recitirala voditeljica programa i Napretkova stipendistica Barbara Landeka.

"Božićno je vrijeme, vrijeme posebne radosti i milosti, stoga je Glavna podružnica HKD Napredak Mostar za Božić darovala ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama jedan lijepi umjetnički dar. Ovogodišnji svečani božićni koncert bio i svojevrsna kruna rada u godini u kojoj HKD Napredak obilježava 120 godina od svoga utemeljenja", objavljeno je na mrežnoj stranici Društva.

Potporu održavanju koncerta dali su, među ostalim, Grad Mostar, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Središnja uprava HKD Napredak u Sarajevu i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

J.M., KT