Tomislavgrad

"Noć muzeja" u Tomislavgradu


Franjevački muzej Tomislavgrad će 1. veljače u 18.00 četvrti put organizirati već tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja.

Po uzoru na veliki broj muzeja i drugih institucija u kulturi diljem Europe i tomislavgradski Muzej će svoja vrata otvoriti svim posjetiteljima do kasno u noć. Ovogodišnju manifestaciju otvorit će izložba Županjac, Duvno, Tomislavgrad na starim razglednicama kojom se po prvi puta prikazuje jedna iznimno bogata i vrijedna zbirka, piše Tomislavcity.

Ova izložba je odabir razglednica, žigova i dopisnica iz privatne kolekcije Ivice Ćurkovića poznatoga duvanjskog kolekcionara sa stalnom adresom stanovanja u Zadru, koji je ujedno i autor izložbe.

„Izložbom se kroz originalne izloške i njihove reprodukcije prikazuje povijesni presjek događanja našega grada od vremena Austrougarske monarhije do današnjih dana. Predstaviti će se razglednice koje su tematski vezane uz Tomislavgrad, donoseći nam vizure grada, ulica, spomenika i ljudi. Ovu izložbu prati i prigodni katalog“, priopćeno je iz Franjevačkog muzeja Tomislavgrad.

KT