Održana kupreška "Strljanica"


Bez obzira na kišu koja je krajem lipnja skoro svaki dan padala, organizatori su uspjeli 1. srpnja upriličiti viteško nadmetanje kosaca za titulu kosbaše na Kupreškoj visoravni.

Kako javlja Kupreški radio, ove su godine u nadmetanju sudjelovali kosci iz BiH, Slovenije i Srbije.

Titula kosbaše ostala je u BiH, a zadržao ju je prošlogodišnji pobjednik Mirko Kecman iz Petrovca. Drugo mjesto zauzeo je Kuprešak Vinko Čičak – Vinara koji je u proteklim godinama i sam bio kosbaša, a treće mjesto pripalo je Ivi Ivkoviću – Ćibari iz Kupresa.

Osim toga, udruga Kupreški kosci upriličila je nadmetanje kosaca juniora, u kojemu su sudjelovala četiri kosca, a najbolji je bio Vuk Vučković (Rajac, Srbija); drugo mjesto zauzeo je Zoran Šarić (Kupres), a treće Danilo Kecman (Petrovac).

Zbog međunarodnog karaktera kosačkih nadmetanja i inzistiranja drugih organizacija s kojima udruga surađuje i ove je godine po drugi put upriličeno ekipno/štafetno nadmetanje kosaca u kojem je sudjelovalo pet ekupa, a pobijedili su kosci iz Petrovca, drugi su bili Kuprešaci, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Slovenije. 

Ovom prigodom, kako piše Tomislavcity, održan je i malonogometni turnir na kojem je nastupilo deset momčadi, a pobjednici u seniorskoj konkurenciji su Orbis project – HT Eronet, dok su prvo mjesto u veteranskoj konkurenciji izborili Veterani HBŽ-a.

U tradicionalnim galopskim utrkama pobijedili su – na 1 600 m Hari Kalahan s jahačem Acom Sašićem iz Prijedora te u glavnoj utrci na 2 200 m Ilde France vlasnika Sakiba Hopovca iz Prijedora. 

Uz ova, na Kupresu su dan ranije upriličena i druga natjecanja u tradicijskim sportovima. Izdvajamo pješačku utrku u kojoj su sva tri prva mjesta osvojili Duvnjaci: Ante PokrajčićEmil Drmić i Mario Ćavar.

KT