Banja Luka

Otvoren „Napretkov“ ured u Banjoj Luci


U srijedu, 28. travnja, dvije godine nakon održane izborne skupštine, uz pomoć dobrotovora, otvoren je ured „Napretkove“ podružnice u Banjoj Luci.

Iako na ograničen period od narednih šest mjeseci, članovi i prijatelji Hrvatskog kulturnog društva Napredak ne kriju zadovoljstvo što su nakon toliko vremena dobili svoj prostor, koji će biti mjesto za komunikaciju, razmjenu informacija sa suradnicima. Osim toga, predsjednica podružnice Ružica Grozdić Ševarika istaknula je kako će zahvaljujući prostoru moći izvršavati i primarni cilj, a to je pružanje pomoći Hrvatima koji žive u Banjoj Luci ili dolaze iz dijaspore ostvariti svoje potrebe.

Uz sve mjere i preporuke donesene zbog panedemije koronavirusa, banjolučki Napretkovci pozvali su samo najbliže suradnike i prijatelje, piše glaskulture.com. “Iako je organizacija planirana sasvim drugačije, svjesni smo ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo, te smo broj uzvanica sveli na najmanji mogući broj”, dodala je Grozdić Ševarika, predsjednica banjalučke podružnice HKD Napretka. Među najbližim suradnicima i prijateljima nazočan je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zoran Piličić.

T.M.I.,KT