Jajce

Otvoreni 20. Šopovi dani na Plivi


U srijedu, 6. listopada u Jajcu su, u organizaciji HKD „Napredak“ podružnica Jajce, otvoreni jubilarni 20. Šopovi dani na Plivi. Manifestacija je otvorena književnom večeri pod nazivom „Stari stihovi – novo tkanje“.

Tijekom književne večeri Bruno Grebenar je u ulozi Šopa govorio o književnikovu životu dok su Klara Lovrić i Ana Marija Marčeta zajedno s učenicima recitirali njegove pjesme. Nazočni posjetitelji nisu krili svoje zadovoljstvo zbog jednog novog načina na koji im je bio prikazan Šop.

Predsjednik jajačke podružnice Napretka, Franjo Leovac zahvalio se nazočnim posjetiteljima na dolasku te istaknuo kako su prvi Šopovi dani na Plivi organizirani davne 1997. na inicijativu Središnje uprave Napretka. Napomenuo je kako je ovogodišnji središnji gost Ivan Lovrenović, bosanskohercegovački književnik i urednik.

U nastavku manifestacije očekuje se književna večer s Ivanom Lovrenovićem koja će biti održana 8. listopada u 19 h u Domu kulture u Jajcu. Dan poslije, 9. listopada u 11 h u Domu kulture bit će okrugli stol na temu Život i djelo Nikole Šopa, piše hkdnapredak.com.

T.M.I., KT