Fojnica

Potpisan Sporazum o suradnji između „Napretkovih“ podružnica u Mostaru i Fojnici


U subotu, 17. srpnja Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Glavna podružnica Mostar i HKD „Napredak“ podružnica Fojnica potpisali su u Fojnici Sporazum o suradnji između ove dvije podružnice.

Uime Napretka iz Mostara, sporazum je potpisao dopredsjednik Miroslav Landeka, a uime fojničke podružnice predsjednica Ljiljana Jurak.

Kako su istaknuli Jurak i Landeka nakon čina potpisivanja, svrha ovog sporazuma je razvoj kapaciteta dviju podružnica te razvoj i unaprjeđenje procesa kulturnog stvaralaštva, kulturnih djelatnost kroz zajedničke aktivnosti. Od razmjene informacija kroz zajedničke radionice, publikacije i programe, zajedničke promocije, organizaciju i realizaciju edukativnih i kulturnih programa kao i pripremu zajedničkih prijedloga projekata za domaće i međunarodne institucije.

Napredak u Mostaru i Napredak u Fojnici već su zajednički u Fojnici organizirali izložbu stećaka – Svjetska baština UNESCO-a, a druga zajednička aktivnost je promocija knjige aforizama Kula od karata zlata autora Ivana Vrljića, koja je tiskana ove godine u nakladi Glavna podružnice Mostar, piše na mrežnoj stranici Društva.

T.M.I., KT