Čitluk

Predstavljanje romana "Od Franje do Franje"


U petak, 15.rujna s početkom od 20.00 sati u Hotelu Brotnjo u Čitluku bit će predstavljen novi roman Anite Martinac - "Od Franje do Franje"

Nakon dvije uspješne godine u kojima je objavila romane Medaljon i Posljednji Anita Martinac je na zadovoljstvo svekolikih čitatelja najavila novi roman Od Franje do Franje. Prvo predstavljanje romana dogodit će se u petak, 15.rujna s početkom od 20.00 sati u Hotelu Brotnjo u Čitluku, u programu u povodu obilježavanja 62. Turističko kulturno-gospodarske manifestacije Dani berbe grožđa – Brotnjo 2017.  koji organizira Ogranak Matice hrvatske Čitluk

Roman od Franje do Franje predstavit će Hloverka Novak Srzić, prof. dr. sc. Antun Lučić, prof. Željko Primorac, prof. Andrija Stojić i sama autorica.

Urednik knjige književnik fra Miljenko Stojić napisao je da se djelo čita u jednom dahu i ponosno izaziva hrvatsku književnost da se više posveti ovim temama.

„Stvaralački ispisan povijesni roman iz obiteljskog kruga. Uočljiva je pohvala majčinstvu, privrženost za bližnje, doticaji u dijalektalni svijet. Razvidna je politička pa i vojna romaneskna naracija s osloncem na bitne postaje iz dokumentatne podloge u stvaranju narodne slobode. Ujedno je razvedena proza prostora, prikaz više hrvatskih krajobraza i ambijentalnosti te prožimanja čudorednim i etnološkim iskustvom. Kronološkim slijedom i biranim odrednicama u vremenu postignut je pregledan i dijaloški obuhvatan slijed htijenja za svekolikim i neodložnim životom“, napisao u recenziji o romanu prof. dr. sc. Antun Lučić,književnik i književni kritičar.

„Spisateljica Martinac i ovim romanom potvrđuje virtuozni spisateljski dar iz prije objavljenih uspješnica čime daruje golemi užitak svakom čitatelju“, napisao je jedan od najboljih hrvatskih jezikoslovaca dr. sc. Ilija Protuđer.

Predstavljanje romana je otvoreno svim ljubiteljima pisane riječi, a ujedno će moći roman nabaviti po promotivnoj cijeni.

KT