Sarajevo

Predstavljen program Napretkovih božićnih dana


U utorak, 11. prosinca u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu, održana je konferencija za novinare u povodu manifestacije Napretkovi božićni dani 2018.

Na konferenciji su sudjelovali predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HPD-a Bjelašnica 1923 Mladen Rudež, predsjednica Udruge likovnih umjetnika Hiba Mustafić te tajnik Šahovskog kluba Napredak Željko Galić.

Na konferenciji je predstavljen program ovogodišnjih Božićnih dana i detalji o događajima manifestacije koju Napredak tradicionalno organizira svake godine.

Ovogodišnji Napretkovi božićni dani započeli su Međunarodnim memorijalnim usponom planinara na Bjelašnicu, 30. po redu.

Događaj koji se svake godine s nestrpljenjem iščekuje je Napretkov svečani božićni koncert. Koncert će se održati 17. prosinca u sarajevskom Narodnom kazalištu s početkom u 20.00.

Dva dana nakon Božićnog koncerta, 19. prosinca u 19.00, u Maloj galeriji Sv. Ante na Bistriku bit će otvoren 26. po redu Likovni annale, uz sudjelovanje brojnih slikara, ponajprije onih iz Napretkove udruge likovnih umjetnika.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događanjima.

I ove će se godine na nogometnim terenima hotela Delminijum igrati Dječji malonogometni turnir. Dječji malonogometni turnir bit će održan 22. i 23. prosinca s početkom u 09.00.

Teniski centar Koševo bit će domaćin turnira teniskih veterana koji je na programu 22. prosinca od 10.00.

Središnji sportski događaj ipak je Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu, koji se već tradicionalno igra u sarajevskom hotelu Saraj. Šahovski turnir je na programu 23. prosinca s početkom u 12.00.

Prihod od Božićnog koncerta namijenjen je Fondu za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog.

KT