Promocija zbirke poezije „Prostori sebe“ autora Ivana Volića


I ove godine KŠC "Petar Barbarić" sudjele u kulturnoj manifestaciji Dani Ive Andrića. Nakon priredbe i dramskog performansa po motivima iz Andrićevih djela, u večernjim satima 30. listopada priređena je promocija druge zbirke poezije Ivana Volića, pod nazivom „Prostori sebe“.

Pjesnik je bivši učenik Centra, a i ovaj put zbirka je tiskana u nakladi toga Centra.

Svoje prve pjesničke korake napravio je još kao učenik - osnovac, kada je kroz knjižničarsku sekciju otkrivao svoje talente i afinitete istaknuvši se upravo pisanjem poezije. Prva zbirka, Sedamnaest osvita, nastala je kada je Ivan imao već veliki broj pjesama i pjesničkih nastupa iza sebe.

Tiskanje i promocija dogodile su se u pravo vrijeme, kada je Ivan bio maturant. Ona je kruna njegovog školovanja, koje se nastavilo u tom smjeru, jer je on sada dobar student hrvatskog jezika i novinarstva u Mostaru.
Njegov rad prepoznali su i profesori na Sveučilištu pa je uz organizatoricu i moderatoricu, Mariju Marić, na promociji sudjelovala i Tina Laco, sveučilišna profesorica i recenzenitca nove Ivanove zbirke davši svoj osvrt na Ivana i njegovu poeziju.

Učenici, članovi školskog zbora, uveličali su promociju glazbenim izvedbama pod vodstvom Vlatke Čabro, a Ivanovu poeziju čitali su Ivana Heraković, Darko Tusun i Ana Eldić.

M.M./ KT