Roman "Iščekujući zoru" predstavljen u Širokom Brijegu


U organizaciji Ogranka "Matice hrvatske" Široki Brijeg u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg predstavljan je, 16. siječnja, roman "Iščekujući zoru" autora Matijasa Zečevića.

Foto: vrisak.info

Foto: vrisak.info

Roman su uz autora predstavili Tonina Ibrulj, asistentica na Filozofskom fakultetu i Grabrijela Arapović, predsjednica udruge studenata novinarstva Press, piše na mrežnim stranicama Vrisak.info.

Roman Iščekujući zoru je priča jednog dječaka koji je rastao u ratnom i postratnom vremenu. Roman je inspiriran događajima koji su proživjeli žitelji Bosanske Posavine. Ne ulazi u povijesne činjenice, samo govori o osjećajima glavnog lika. Premda glavni lik nosi katoličko ime, roman je namijenjen za sve nacionalnosti koje razumiju hrvatski jezik na kojem je pisan. Cilj romana je da iz zaborava izvuče Bosansku Posavinu i njenu tragediju, ali i da kaže da ljubav pobjeđuje bez obzira na sve, javlja poeral Vrisak.info.

Autor Matias Zečević dolazi iz Odžaka, Općine u Županiji Posavskoj. Student je novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Roman Iščekujući zoru njegov je prvijenac. Ovo je bilo jubilarno deseto predstavljanje, a mladi autor je već najavio svoje novo djelo.

Predstavljanje romana glazbenim brojevima uveličala je Jelena Skoko, dok je program vodila Ana Mikulić.