Fojnica

Sjednica Središnje uprave HKD "Napredak"


U Fojnici je u prostorijama hotela "Reumal" 17. srpnja upriličena XIV. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva "Napredak".

Sjednicom je ravnao predsjednik HKD-a dr. Nikola Čiča, a nazočne je na početku pozdravila novoizabrana predsjednica Podružnice u Fojnici Ljiljana Jurak koja je ujedno predstavila projekte i aktivnosti Napretka u tom gradu.

U radnom dijelu usvojen je zapisnik s XII. sjednice Središnje uprave održane u Zagrebu, 12. lipnja, nakon čega se raspravljalo o realizaciji zaključaka i odluka donesenih na prethodnoj sjednici, javlja hkdnapredak.com.

Jedna od glavnih tema bila je organizacija i priprema predstojeće 67. i 68. Glavne izvještajne Skupština HKD Napredak koja bi se trebala održati u Mostaru 18. rujna. Odlukom Središnje uprave u Organizacijski odbor za pripremu Skupštine imenovani su dopredsjednik Društva Miroslav Landeka i članica Središnje uprave Ivana Barišić.

U nastavku je dopredsjednik Napretka Josip Križanović prezentirao informaciju o Izbornoj skupštini Udruge Mladih HKD Napredak koja je 3. srpnja upriličena u prostorijama Kamernog teatra 55 u Sarajevu, a okupila je 90-ak mladića i djevojaka iz Napretkovih podružnica. Za predsjednika Udruge izabran je Franjo Leovac iz Jajca dok su dopredsjednici Matea Bakmaz iz Zadra, Irina Marković iz Sarajeva i Višeslav Lučić iz Mostara.

Inače, sjednica u Fojnici je upriličenau kombiniranom formatu, to jest, uživo i putem web aplikacije Google Meet.

Ž.I., KT