Široki Brijeg

Spot za pjesmu „Bože, nek' se nikad ne zaboravi“


Ovih dana je izašao i video spot za pjesmu „Bože, nek' se nikad ne zaboravi“ Franje Kraljevića.

Detalj iz spota (Foto: screenshot)

Detalj iz spota (Foto: screenshot)

U sklopu obilježavanja obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca u Drugom svjetskom ratu i poraću, Vicepostulatura postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće priređuje i Nagradni natječaj na tu temu koji je podijeljen u tri uzrasta: djeca, mladež i odrasli.

Na Nagradnom natječaju 2017. drugu nagradu za uzrast odrasli osvojio je Franjo Kraljević za pjesmu Bože, nek' se nikad ne zaboravi. Autor teksta sam je pjesmu uglazbio. Za aranžman i miks zaslužan je Gabrijel Prusina. Mastering je odradio Saša Miočić, a izdavač je Središte HSK-a za istraživanje posljedica totalitarizama. Pjesmu izvodi Gregorian Cro.

Ovih dana je izašao i video spot u izvršnoj produkciji Kadar d.o.o., a producenti su Franjo Kraljević i Niko Marušić. Redatelj je Tomislav Topić dok je direktor fotografije Mirko Pivčević. Kolorist i zaslužan za efekte je Tomislav Bubalo.

Autor pjesme i jedan od producenata spota Franjo Kraljević posebno zahvaljuje na pomoći i podršci u ovom projektu fra Miljenku Stojiću, don Draganu Filipoviću i Niki Marušiću. Također se zahvaljuje i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova pjesma i video spot budu ovakvi kakvi jesu.
 


KT