Mostar

Troplet organizira izložbu najboljih fotografija


Nakon nagradnoga natječaja za izbor najbolje neobjavljene fotografije s temom „Obitelj – susret generacija“ HKZ Troplet organizira izložbu najboljih fotografija u Gornjoj galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Otvaranje izložbe bit će priređeno 8. studenoga u 19 sati. Na natječaj se prijavio veliki broj fotografa – amatera koji su poslali svoje fotografije. Prosudbeno povjerenstvo je izabralo 20 najuspjelijih radova, a između njih i tri najbolja. U povjerenstvu su bili poznati majstori fotografije: profesionalni fotograf Ivica Matić, jedan od najcjenjenijih i najtraženijih u Dalmaciji i šire, i Ivan Kelava, poznati fotograf iz Mostara i voditelj fotografskoj tečaja Učimo Fotografiju.

Najboljih 20 fotografija bit će izrađene u velikom formatu, 30cm x 40cm ili 30cm x 45cm, ovisno o proporcijama fotografije, te izložene sudu javnosti. Na otvaranju izložbe, uz prigodan program, sponzor natječaja tvrtka ZK office iz Mostara dodijelit će vrijedne nagrade za tri najuspjelije fotografije: prva nagrada je foto aparat Canon EOS 1300D, druga je Photobook dimenzija 20×30, a treća poklon bon za izradu foto proizvoda u vrijednosti 50 KM.

„Pozivamo sve fotografe koji su poslali svoje radove, njihove prijatelje te ljubitelje fotografije koji žele uživati u lijepim fotografijama i dati potporu ovim talentiranim fotografima amaterima, ali i sve one koji žele dati potporu tradicionalnim vrijednostima i zaštititi obitelj od ugrozbi ovoga vremena, da nam se pridruže na otvaranju izložbe kako bi zajednički slavili nadarenost i tradicionalnu obitelj“, pozvali su iz HKZ-a Troplet.

KT