U Banjoj Luci održana sjednica Središnje uprave HKD Napredak


Prvi put nakon obnove rada Napretkove banjalučke podružnice u subotu 11. svibnja u Banja Luci održana je 18. proširena sjednica Središnje uprave HKD Napredak.

Podružnica u Banja Luci utemeljena je davne 1906. godine. Prvi predsjednik bio je Marijan Markešić, a podružnica je djelovala od 1906. do 1915. i od 1921. do 1949. godine.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić pozdravio je sve nazočne, posebno predsjednicu Napretkove podružnice u Banja Luci Ružicu Ševariku, koja je istaknula zadovoljstvo i čast da je Banja Luka domaćin današnje sjednice.

Nazočne je također pozdravio i mons. dr. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki,  također istaknuvši zadovoljstvo da se sjednica održava u Banja Luci te poželivši puno sreće i uspjeha u radu članovima Središnje uprave.

Profesor Topić im se zahvalio na dolasku i uručio prigodne poklone.

U radnom dijelu sjednice članovi Središnje uprave razmatrali su informaciju i realizaciju do sada donesenih zaključaka i odluka.

Organiziranje 66. Glavne skupštine, koja bi se trebala održati 6. srpnja u Sarajevu, bila je također jedna od točki dnevnog reda. Na sjednici je također razmatran i prijedlog izmjena Statuta koji je pripremilo Povjerenstvo za izradu izmjena Statuta.

Nakon rasprave o ovoj točci zaključeno je da Povjerenstvo nastavi s daljnjim radom na izmjenama Statuta uz uvažavanje sugestija članova Središnje uprave.

Informacija o realiziranim Napretkovim uskrsnim programima 2019. bila je također jedna od točki dnevnog reda. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.

KT