Upriličena "Noć muzeja" u Gorici


Manifestacija "Noć muzeja" održana je po 13. put, u petak 27. siječnja u staroj crkvi Sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici, općina Grude.

Foto: grude-online.info

Foto: grude-online.info

Organizatori ove Noći muzeja u Gorici bili su kao i do sada Župni ured Gorica, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka Sv. Stjepan Prvomučenik Gorica, Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska-Ogranak Grude.

Posjetitelji su u Gorici mogli uživati u razgledavanju izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać kao i arheoloških eksponata u Franjevačkoj arheološkoj zbirci i staroj crkvi u Gorici.

Također, u starom fratarskom podrumu dodijeljene su plakete za najbolje novo vino goričkih i sovićkih domaćinstava, javlja portal grude-online.info.

Na svečanosti je predstavljen i Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku kojega su priredili Miran Palčok i fra Ante Marić uz pomoć članova uredništva, a nakladnik je spomenuta arheološka zbirka u Gorici.

Govornici u Noći muzeja u Gorici bili su fra Marin Karačić, fra Vinko Mikulić, fra Ante Marić, Ljubo Grizelj, Miran Palčok i Magdalena Džinić Hrkać.

Događaj su, uz gitarsku pratnju Dragana Prlića, svojim pjevanjem oplemenile Marija Bušić i Marija Prlić, koja je i vodila program. 

J.M., KT