Mostar

Započeo „Napretkov“ besplatni tečaj „copywritinga“


U prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u četvrtak 10. rujna održan je prvi, od osam, susreta tečaja pisanja tekstova iz područja „copywritinga“.

Tijekom prvog susreta, polaznici Napretkovog besplatnog tečaja, upoznali su se s definicijom copywritinga, njegovim nastankom te prvim svjetskim copywriterima, tj. piscima prodajnih tekstova.

Uz teorijski dio, polaznici su uspješno završili svoju prvu vježbu te se upoznali s formulom za pisanje ACCA i njezinom primjenom pri kreiranju objava za društvene medije.

U zanimljivom okružju i sa sudionicima tečaja željnih novih saznanja, Napretkov tečaj pisanja tekstova iz područja copywritinga svoj idući susret ima 14. rujna, u istom terminu i na istom mjestu, a na red dolazi formula za pisanje AIDA i njezina primjena u kreiranju sadržaja u različitoj formi, primjerice, službenog e-maila, newslettera, PR teksta, itd.

Voditelj ovog tečaja je član HKD-a Napredak Glavna podružnica Mostar Marko Suton, diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, voditelj odjela digitalnog marketinga tvrtke IT Odjel iz Mostara.

J.P., KT