ANKETA: Koliko izbor Željka Komšića utječe na Hrvate i BiH?


Koliko izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda utječe na percepciju države Bosne i Hercegovine kod Hrvata (u velikoj većini katolika) u BiH?

Željko Komšić je na Općim izborima 7. listopada 2018. po treći put – uvelike glasovima Bošnjaka – izabran za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Oni koji podržavaju taj čin kažu da je sve „po zakonu“. Oni koji ga ne podržavaju reći će da to „po zakonu“ nije u duhu Daytonskog sporazuma čiji je dio i Ustav BiH.

No, kako zapravo rezultati izbora za Predsjedništvo BiH utječu na percepciju države Bosne i Hercegovine kod Hrvata katolika?

Koliko izbor Željka Komšića utječe na Hrvate i BiH?

Hrvati katolici svoju ljubav prema zemlji Bosni izražavaju na konkretan način – kao nijedan drugi narod – molitvom i svetom misom za domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu. Ove godine to će biti u subotu 20. listopada. Svetu misu u 11:00 h, uz sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane koji priprave vojnički grah za sve, predvodit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

KT