Biciklijada Marija Zvijezda


Biciklistički klub «Frankopan» i ove godine peti puta sudjeluje u Međunarodnoj biciklijadi Sv. Ivana Pavla II. – „Marija Zvijezda”.

Ilustracija s cetvrte biciklijade

Ilustracija s cetvrte biciklijade

Cilj biciklijade je Banja Luka, a vozi se iz sedam smjerova – gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio Sv. Ivan Pavao II.: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo. Ogulinski biciklisti članovi BK Frankopan tradicionalno voze jednu od pet trasa: Rijeka – Ogulin – Prijedor – Banja Luka.

U četvrtak, 3.svibnja startali su ispred kipa Sv. Ivana Pavla II. s Trsata u Rijeci, a iz Ogulina su ih u petak, 4. svibnja s Trga Hrvatskih rodoljuba, ispratili predsjednik kluba i saborski zastupnik Tomislav Lipoščak i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović. U svetištu Gospe od Čudesa blagoslovio ih je čuvar svetišta Gospe od Čudesa Ante Luketić.

Susret biciklista iz svih smjerova isplaniran je u Banjoj Luci, 5. svibnja, uz doček biciklista u biskupiji, druženje s banjolučkim biskupom mons. Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom mons. Markom Semrenom.

Misa je slavljena u Mariji Zvijezdi.

U katedrali Sv. Bonaventure zajednička misa slavljena je u nedjelju, 6. svibnja, a predslavio je biskup Komarica.

Potom je uslijedio obilazak Banje Luke, posjet sakralnim objektima, te završetak susreta uz molitvu Mariji – Majci svih naroda i oproštajni ručak s biskupom i drugim domaćinima.

KT