Časna sestra s 98 godina "kapelan" i pomoćni trener


S. Jean Dolores-Schmidt je 98-godišnja časna sestra koja pastoralno djeluje kao «kapelan» na Sveučilištu Loyola u Chicagu. Toliko je predana molitvi i savjetovanju igrača da su je pozvali za pomoćnog trenera.

Foto: churchpop

Foto: churchpop

 

"Ona je naš blagoslov", objasnio je Porter Moser, glavni trener košarkaške momčadi ovog sveučilišta. «Način na koji ona moli za nas, način na koji se nasmiješi. Kad hodate prostorijama i vidite sestru, osjećate se dobro", rekao je Moser.

Nakon svake igre, ona šalje e-mailove igračima, potičući ih na ono što su činili i dajući im smjernice za sljedeću igru. Ona čak promatra utakmice nadolazećih protivnika i daje savjete o tome na što treba paziti.

No, najvažnije, moli se sa ekipom prije svake igre.

"Tražimo od Boga da nam pomogne", objasnila je u intervjuu nakon što je Loyola-Chicago osvojila svoju prvu utakmicu.

«Prije utakmice se molim da sudci dobro sude, da se nitko ne povrijedi niti bude ozlijeđen. Molim za samopouzdanje i da kada sudac odsvira kraj imamo pobjedu s velikim 'P'», rekla je S. Jean Dolores-Schmidt

Kako javlja churchpop.com sve poruke sestre Jean studenti i osoblje su saželi ugravirano na jednom zidu unutar sveučilišta u tri riječi: «Moli, radi, pobijedi».

KT