Engleska „baby boom“ ulica


Jedan neuobičajeni „trend“ zavladao je jednom od ulica engleskog Bristola u kojoj sve obitelji očekuju novorođenčad narednih mjeseci…

Avenija Clouds Hill u Bristolu u Engleskoj uskoro će, dolaskom na svijet iščekivane novorođenčadi – čak njih šest, biti nešto bučnija nego uobičajeno. Naime, svi stanovnici koji žive na istoj strani ove malene ulice, odlučili su proširiti svoje obitelji tijekom lockdowna.

Prva beba koja je na svijet došla početkom mjeseca je Summer. Njezina mama Jenni Parkinson kaže kako će ondje idućih mjeseci rođenjem još pet bebica biti „gotova zajednica“. Ovaj osjećaj zajednice i potpore imat će značajnu ulogu za ove sve rastuće obitelji u mjesecima koji dolaze.

Još jedna majka koja iščekuje prinovu Victoria Bromley, koja već sa suprugom Davidom ima dvogodišnje dijete misli kako smo svi u 2021. ušli s nadom da bude drugačija i da će u njoj biti više pozitivnosti, a za njih je zaista takva.

Bromley koja porod očekuje u srpnju, smije se kada kaže da ona i muž misle da je „sigurno do vode“ budući da će ulica biti bogatija za nemali broj novorođenčadi u tako kratkom vremenu.

Blagodati ovih višeplodnih trudnoća, kako prenosi Aleteia, su dalekosežne. Kao što je objasnila Catherine Gilmore, koja svoju prvu bebu očekuje u svibnju: „Stvarno je lijepo, pogotovo kao mama prvi put i nemam nijednu drugu skupinu beba ili bilo što što bi se u to vrijeme normalno događalo.“ A ove blagodati će se proširiti i na godine koje dolaze: „Stvarno je dobro imati ove obitelji u ulici i bebe koje će se družiti u parku. Bit će to poput malog festivala vani, bit će sjajno“, dodala je trudnica.

I dok mnogi zaziru od proširivanja svojih obitelji uslijed nesigurnosti izazvanih pandemijom, ovih 12 parova u susjedstvo je odlučilo unijeti malo novorođenačke radosti tijekom koronavirusa. Ova vijest o baby boomu iznimno je dobrodošla u vrijeme kada se inače rađa sve manje beba, a obitelji ipak mogu pružiti svaku podršku – iako za sada sa sigurne udaljenosti. I kao što je Ellie Shipman dodala: „Mislim da je to samo poruka života koji se odvija među sumornom situacijom u kojoj se nalazimo.“

J.P., KT