Split

Jesenska kampanja "40 dana za život": već spašena 22 života


Inicijativa 40 dana za život izvještava da su prvoga tjedna molitvenog bdijenja spašena 22 života u svijetu otkako je počela jesenska molitvena kampanja.

Dvadeset i dva dječja života, 22 majki i očeva, 22 obitelji bit će pošteđene boli i velikih rana koju stvara pobačaj.

U Splitu su početkom listopada molitveno bdijenje otvoreni pjesmom, molitvom, svjedočenjima, a bolnički kapelan don Tomislav Topčić blagoslovio je mjesto bdijenja, molitelje i pozvao na ustrajnost tijekom idućih 40 dana bdijenja i posta.

„Molitva i post idu jedno uz drugo. Molitva nas ukorjenjuje u činjenici da sve što radimo i sve što činimo treba biti volja Božja. Post je žrtva koja nam pomaže učiniti i nešto izvan naših mogućnosti, uz Božju pomoć. Post nas približava Bogu i jača u duhovnome boju. Vjerujemo da Bog uslišava molitvu i post onih koji to čine ponizna, raskajana i iskrena srca te da će tako izliječiti nas, naše obitelj, našu Crkvu, naše zajednice, našu zemlju i cijeli svijet“, naglašavaju iz Inicijative 40 dana za život.

Za vrijeme ove kampanje pokrenut je minibus koji također osvješćuje javnost o problemu pobačaja. Minibus će obići tijekom kampanje sva mjesta bdijenja u Hrvatskoj, a u Split će doći 20. listopada.

Busom će putovati nacionalni tim, volonteri, duhovni bendovi i okrunjeni kip Gospe Fatimske koji će posjetiti sva mjesta bdijenja. Time će obilježiti 100. obljetnicu ukazanja Blažene djevice Marije u Fatimi.

To je bila ideja njihovoga duhovnog savjetnika patera Marka Glogovića već u prošloj kampanji. Krunu kojom su okrunili Bezgrješno Srce Marijino osobno je blagoslovio papa Franjo, navedeno je na mrežnoj stranici Splitsko-makarske nadbiskupije.

KT