Jeste li zadovoljni rezultatima izbora u RH?


Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održani su 5. srpnja 2020. Prema službenim nepotpunim rezultatima uvjerljivu pobjedu ostvario je HDZ koji je dobio povjerenje birača i u BiH.

Premda su predizborne ankete sugerirale suprotno, Hrvatska demokratska zajednica na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, osvojila je 66 mandata u X. sazivu Hrvatskog sabora. Restart koalicija koju je predvodio čelnik SDP-a Davor Bernardić dobila je 41 mandat, a zatim slijede: Domovinski pokret Miroslava Škore sa 16, Most nezavisnih lista Bože Petrova s 8, te izrazito lijeva opcija Možemo sa 7 mandata, Stranka s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus 3 mandata, a po jedan su dobili HNS i Reformisti.

S obzirom na svjetonazor kojega promoviraju navedene političke opcije, jeste li zadovoljni rezultatima:

Jeste li zadovoljni rezultatima izbora u RH?

Svjetonazorski gledano valja podsjetiti „da ispravno oblikovana kršćanska savjest ne dpopušta ikome da svojim glasom podrupire političke programe ili pojedini zakon koji proturječe temeljnim sadržajima vjere i morala“ (usp. Doktrinalna nota o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu, br. 4).

KT