Asiz

Mlada obitelj iz Eritreje živjet će u biskupskoj rezidenciji


Mlada obitelj iz Eritreje koja je ponovno na okupu, zahvaljujući projektu humanitarnih koridora koje provodi talijanski Caritas u suradnji s Talijanskom BK, živjet će trajno unutar biskupske rezidencije u Asizu.

Među 85 izbjeglica koji su posljednjih dana pristigli u Italiju s područja Afričkog roga bila je i jedna mlada žena u ranim 20-im godinama. Ona je supruga jednog od dvojice braće iz Eritreje koji su u lipnju 2018. stigli u Asiz gdje su od tada stalno nastanjeni i to u apartmanu unutar biskupske rezidencije. Obitelj se tako ponovno okupila zahvaljujući projektu humanitarnih koridora koje provodi talijanski Caritas u suradnji s Talijanskom biskupskom konferencijom (CEI). Ženu su u zračnoj luci dočekali njezin suprug i zamjenica ravnatelja dijecezanskog Caritasa Rossana Galiandro.

„Zbilja sam sretan da smo uspjeli ponovno ujediniti eritrejsku obitelj izbjeglu iz rata i to upravo ovdje u biskupskoj rezidenciji kako bismo bili Crkva koja prihvaća i iskazuje dobrodošlicu, kako nas uči papa Franjo“, rekao je biskup Domenico Sorrentino u trenutku dolaska i pozdrava mlade Eritrejke, a prenosi službena stranica biskupije Asiz.

Kao što je već spomenuto, mladi bračni par živjet će trajno unutar biskupske rezidencije gdje je biskup posljednjih godina već nekoliko puta privremeno ugostio nekoliko djevojaka iz Nigerije.

KT