Prozor-Rama

27. obljetnica osnutka HVO brigade „Rama“


U srijedu 8. svibnja u organizaciji Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata općine Prozor-Rama, svečano je obilježena 27. obljetnica osnutka brigade HVO-a „Rama“.

Foto: Marinko Rumbočić i rama-prozor.info

Foto: Marinko Rumbočić i rama-prozor.info

Proslava obljetnice započela je kod spomen križa u Ulici kralja Tomislava u Prozoru. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici više izaslanstava, a molitvu je prevodio vlč. Stjepan Didak, vikar u župi Presvetog Srca Isusova – Prozor.

Svečana povorka u mimohodu, predvođena mladim ramskim nogometašima (koji su nosili stjegove ratnih postrojbi) uz pratnju mažoretkinja i limene glazbe OS BiH, uputila se glavnom prozorskom ulicom prema župnoj crkvi župe Prozor.

U crkvi Presvetog Srca Isusova, misa za poginule i preminule branitelje, održana je s početkom u 11 sati, a predvodio ju je vlč. Didak uz koncelebraciju fra Andrije Jozića, gvardijana i župnika župe Rama-Šćit i fra Jure Perića, župnika župe Rumboci.

Euharistijsko slavlje su svojim pjevanjem i sviranjem uveličali članovu župnog zbora pod ravnanjem s. Marinele Zeko, SMI.

Nakon svete mise u župnom dvorištu upriličeni su prigodan domjenak i druženje.

Marinko Rumbočić/KT