Mostar

30. obljetnica Teološko-katehetskoga instituta u Mostaru


U srijedu, 15. studenog, na spomendan Sv. Alberta Velikog, svečano je obilježena 30. obljetnica Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Foto: CNAK

Foto: CNAK

Slavlje je započelo svečanom svetom misom koju je, u mostarskoj katedrali, predvodio mostarsko-duvanjski biskupi i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Ratko Perić u zajedništvu s vojnim ordinarijem u BiH, mons. Tomom Vukšićem koji je uputio prigodnu propovijed te s još 15-ak svećenika.

Drugi dio svečanosti bio je akademski čin na kojem je promovirano 28 prvostupnika i 19 magistara religijske pedagogije i  katehetike.

Na početku, kako javlja CNAK, sve okupljene pozdravili su: novoimenovani predstojnik Teološko-katehetskoga instituta doc. dr. sc. Marko Šutalo; dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu prof. dr. sc. Darko Tomašević; prorektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić te domaćin ove svečanosti i Moderator Instituta biskup Perić.

Na kraju akademije uručene su nagrade najboljim studentima, kao i  zahvalnice za doprinos Teološko-katehetskom institutu u Mostaru.

KT