Adventska akcija "Nemojte štedjeti ljubav i dobrotu!"


Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i ove godine organizira tradicionalnu akciju "Paket ljubavi".

Akcija se odnosi na prikupljanje namirnica i higijenskih potrepština za najpotrebnije. Potrepštine se mogu donijeti u bilo koji župni ured ili u zgradu uprave Caritasa (Zagrebačka 5A).

Caritas Mostar ove godine ponovno je pokrenuo Kućnu njegu za stare i nemoćne te je odlučeno da sve prikupljeno u ovogodišnjoj akciji Paket ljubavi  ide upravo za njih, za stare i nemoćne osobe koje žive od najmanje moguće mirovine ili su bez primanja.

U Kućnoj njezi djeluju četiri djelatnice, koje osim posjeta korisnicima redovito donose hranu, higijenske potrepštine te provjere zdravstveno stanje (tlak, šećer, vode računa o osobnoj higijeni), pospreme i očiste kuću. Na samom početku svoga djelovanja (u mjesecu siječnju ove godine) Kućna njega brojala je 15-ak korisnika. Danas ima više od 120 korisnika na terenu obiju biskupija. Sve je veći broj onih koji su sami, napušteni, nemaju što jesti te su, nažalost, zaboravljeni.

Kako možemo pomoći?

Iz Caritasa potiču sve ljude da se u adventskom vremenu sjete onih koji su u potrebi jer i minimalnim odricanjem može se drugima osigurati život dostojan čovjeka. Prilog u novcu možete uplatiti na računu Biskupijskog Caritasa: 3381002200597215

Nastojimo i ove godine senzibilizirati srca vjernika za one u pravoj potrebi koji će ovoga Božića na svojim stolovima imati samo ono što im donesemo i upravo za one kojima smo jedini posjet i upućena ljudska riječ.

Ž.I., KT