Sarajevo

Ante Prskalo novi predsjednik HKDD-a


U subotu, 17. ožujka 2018. u prostorijama Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva u Sarajevu, na izvanrednoj izbornoj skupštini za novog predsjednika Društva izabran je gosp. Ante Prskalo.

Na skupštini koja je bila izbornoga karaktera sudjelovalo je 26 od ukupno 45 članova HKDD-a s pravom glasa. Dosadašnji predsjednik don Ante Jelić je zbog odlaska u mirovinu – s obzirom da je navršio za to Crkvenim zakonom predviđenu dob (75 godina) i zbog zdravstvenih okolnosti, odlučio odstupiti s mjesta predsjednika ovog Društva.

Osnivač HKDD-a don Ante Jelić (prvi s lijeva)

Uz uvodnu molitvu i intoniranje hrvatske himne, započeo je radni dio. Don Ante je kao utemeljitelj HKDD-a zahvalio svim članovima na dosadašnjoj suradnji, kratko podsjetio na najvažnija postignuća Društva tijekom 27 godina njegova postojanja te zaželio da novi predsjednik ostvaruje još bolje rezultate.

Za novog predsjednika HKDD jednoglasno je izabran gosp. Ante Prskalo, dugogodišnji član Društva, laik i otac dvoje djece.

Novi predsjednik HKDD-a Ante Prskalo (stoji)

On se kao novoizabrani predsjednik u svom govoru obratio nazočnima, zahvalio na ukazanom povjerenju i obećao i dalje naporan rad na promicanju i ostvarivanju ciljeva HKDD-a. Osim ciljeva Društva među kojima su kulturni, duhovni i materijalni preporod hrvatskog naroda, poseban naglasak stavio je na mlade koji su budućnost kako ovoga Društva tako i naroda u cjelini i kojima će se u narednom razdoblju obratiti posebna pozornost.

Novom predsjedniku HKDD-a čestitamo i želimo uspješan rad uz obilje Božjega blagoslova.

Mario Miočević/ KT