Banja Luka

Biskup Komarica slavio misu s hodočasnicima iz Južne Koreje


U nedjelju, 13. listopada, u banjolučkoj katedrali biskup Franjo Komarica slavio je zajedno s dvojicom korejskih svećenika misu na kojoj su sudjelovali hodočasnici iz Južne Koreje.

To je bila treća skupina hodočasnika iz daleke azijske zemlje koja je na svome putu u Međugorje pohodila središte Banjolučke biskupije.

Biskup je Franjo u prigodnoj propovijedi podsjetio korejske vjernike na već tri godine postojeću duhovnu i molitvenu povezanost vjernika Banjolučke biskupije i korejskih biskupija, osobito s patničkom, mučeničkom biskupijom Pjongjang u Sjevernoj Koreji. Zahvalio im je za njihovu živu vjeru koja je plod brojnih njihovih mučenika i potakao ih da ostanu vjerni Kristu i odani Isusovoj Majci i Majci Crkve Presvetoj Djevici Mariji.

Nakon mise su se svi pomoli pred kupom Gospe Kraljice korejskih apostola te Gospe Majke banjolučkih stradalnika.

Zadržali su se zajedno u ugodnom druženju, a biskup ih je kratko informirao o situaciji u svojoj biskupiji i općenito u Bosni i Hercegovini.

Dan prije, hodočasnici su slavili sv. misu u biskupijskom svetištu Sv. Male Terezije, zaštitnice misija u banjolučkoj župi Presnače, javlja TABB.

KT