Biskup Palić završio pohod Duvanjskom dekanatu


Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, u subotu 25. ožujka, koncelebriranim misnim slavljem završio je svoj trodnevni pastirski pohod župi Sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

Foto: tomislavcity.com

Foto: tomislavcity.com

U prigodnoj propovijedi istaknuo je kako je Krist naš Spasitelj od rođenja, kroz život do smilovanja prema čovjeku koje primamo preko svih sakramenata. Kazao je kako nas ovaj božićni blagdan koji slavimo u vrijeme korizme i u iščekivanju Uskrsa poziva da svoj pogled upravimo k Mariji i da joj se za zagovor molimo u teškim životnim trenutcima, ali i da pogledamo u svoje srce. "Lako je u Očenašu moliti: neka bude volja Tvoja, ali teško je to prihvatiti u životu", rekao je među ostalim propovjednik potičući vjernike da ne zaborave kako je Bog s nama uvijek kroz život.

Po završetku svete mise koju je pjevanjem uveličao veliki župni zbor, župnik fra Hrvoje Miletić uputio je riječi zahvale biskupu Petru na kanonskoj vizitaciji našoj župi i Duvanjskome dekanatu te na radosnome bratskome susretu i ohrabrenju, ali i svim vjernicima na otvorenosti za susret s biskupom.

Pozvavši vjernike na molitvu i rast u vjeri te molitvu za duhovna zvanja i svete svećenike ali i biskupa, mons. Palić je zahvalio župniku, gvardijanu fra Boži Miliću, ostaloj braći svećenicima te vjernicima.

"Hvala svim župama od Vinice do Šujice i od Kongore do Prisoja koje su doista pokazale prije svega otvorenost prema evanđelju i svojoj vjeri. Propovijedajući učimo sve da središte našega života bude Isus Krist; da središte našega života budu sakramenti preko kojih Krista sve bolje i više upoznajemo ali nadasve preko kojih svoj život činimo jedno s Kristovim životom. Naravno, ono što je još važnije je da pokušamo živjeti kao braća i sestre i to će biti naš najbolji primjer drugima da znaju i vide po našem životu kako je lijepo pripadati Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi", kazao je na kraju biskup Petar, a kako prenosi portal Tomislavcity.

Vrijedi dodati da se mons. Palić dan ranije družio s članovima Franjevačkog svjetovnog reda i s framašima, a za uspomenu na taj susret dječji zbor Sv. Nikola Tavelić darovao mu je slikovnicu Dječji put križa, koju su sami osmislili i izradili.

J.M., KT