Biskup Stojanov uručio zahvalnice dekanu KBF-a Tomaševiću i prof. Stanušiću


Biskup Kiro Stojanov sudjeluje na 77. zasjedanju BK BiH kao delegat Međunarodne BK sv. Ćirila i Metoda.

U ponedjeljak, 4. studenoga 2019., skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. dr. Kiro Stojanov susreo se u zgradi fakulteta sa prof. dr. Darkom Tomaševićem dekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i vlč. Markom Stanušićem, profesorom liturgijske glazbe na KBF-u u Sarajevu, javlja KTA.

Uz riječ dobrodošlice dekana Tomaševića i vlč. Stanušića, biskup Stojanov istaknuo je da je njegov razlog dolaska u dekanat gesta zahvalnosti za dolazak i volontersku podršku koju je Katolički bogoslovni fakultet pružio Crkvi u Makedoniji prigodom dolaska u Apostolsku posjetu Svetoga Oca pape Franje u Skopje u svibnju ove godine.

Također biskup Stojanov je zahvalio i prof. Stanušiću za doprinos u organizaciji liturgijske proslave i za sviranje pod svečanim euharistijskim slavljem sa Svetim Ocem.

Sugovornici su se prisjetili radosnog događaja Apostolske posjete kao i višedenevnog boravka studenata i profesora u Skopju što je za sve bilo jedno dragocjeno iskustvo. U znak zahvalnosti biskup Stojanov uručio je dekanu Tomaševiću "Zahvalnicu" KBF-u i medaljon sa likom svetoga pape Ivana XXIII i sv. Majke Terezije koji je rađen u prigodi 29. Apostolskog putovanja. Također isti dar zahvalnosti uručen je i prof. Stanušiću.

KT